From womb to world - The journey that shapes our lives

Ik ben geïnspireerd! Ik heb de lezing “From womb to world” – The journey that shapes our life van Anna Verwaal bijgewoond. Deze lezing gaat over de impact van de reis die we als mens maken van conceptie (en zelfs al daarvoor), zwangerschap en geboorte. Deze reis is van invloed op hoe we in het leven staan, hoe we over onszelf denken en hoe we ons verhouden tot anderen. Ons emotioneel, mentaal, fysiek, sociaal en spiritueel welzijn kent zijn oorsprong hierin.

Het laat me nadenken over mijn eerstgeborene die op de wereld kwam en de eerste minuten omringd werd door artsen in plaats van zijn vader en moeder. De eerste fysieke aanraking die hij voelde, waren die van plastic handschoenen. Hij hoorde niet de stemmen van zijn ouders, maar van vreemden…

Ook mijn eigen geboorte schiet door mijn hoofd: ingeleid en een tangverlossing. De woorden van mijn vader die ik mijn hele leven hoorde, dwalen door mijn hoofd: “Ik heb nog nooit iemand zó boos gezien”. Ik, iemand waarbij het glas altijd halfvol is. Ik, die kan genieten van een regendruppel op een grassprietje. Maar die boosheid dan?!? Dit onderdeel van mijn reis zit dus ergens in mijn systeem; dat kan niet anders.

Als coach kijk je naar anderen: samen kijken we naar hun gedrag, overtuigingen, ervaringen, motivaties, valkuilen en uitdagingen. En altijd neem je een stuk van jezelf daarin mee, hoe professioneel je ook bent. Ik ben een andere coach dan mijn collega. Niet dat de één beter is dan de ander, nee gewoon anders. Ik ben van mening dat goed kijken naar een ander begint met goed kijken naar jezelf. Daarbij zijn we nooit uitgeleerd. Ik ga de uitdaging aan! Ik heb me aangemeld voor de verdiepingsdagen en ben heel benieuwd welke inzichten ik krijg uit mijn eigen reis “from womb to world”.

Ik zie elke ervaring als een verrijking voor mezelf als persoon. Het maakt dat ik mezelf beter begrijp waardoor ik ook meer begrip voor anderen kan hebben. En zo kan ik professionals, ouders en kinderen weer beter helpen in mijn werk als coach en psycholoog.

Deze lezing gaat over de impact van de reis die we als mens maken van conceptie (en zelfs al daarvoor), zwangerschap en geboorte. Deze reis is van invloed op hoe we in het leven staan, hoe we over onszelf denken en hoe we ons verhouden tot anderen. Ons emotioneel, mentaal, fysiek, sociaal en spiritueel welzijn kent zijn oorsprong hierin.

Meer weten over Anna Verwaal en haar website “From womb to world – The journey that shapes our lives”? Klik op deze link.