Coaching voor Jonge Ouders

Ik wil meer weten

Als ouder voel je je verantwoordelijk voor je kind. Je wil het zo graag goed doen. Maar wanneer weet je of je het goed doet? Het enige wat je weet is dat je doet wat jou op dat moment het beste lijkt. Jonge kinderen kunnen nog niet verwoorden wat ze voelen of begrijpen wat er in hun bolletjes omgaat. Als ouder kan het lastig zijn om voorbij het gedrag te kijken en de behoefte en emotie te zien die erachter zit. Je hebt je eigen referentiekader en het negatieve gedrag van je kind kan iets bij je oproepen wat niet prettig is. Wat doet het met jou als je kind huilt of boos is? Hoe reageer je dan? Je kind is jouw spiegel en die confrontatie met jezelf kan soms lastig zijn. Extra ondersteuning is dan fijn zodat je je als ouder zekerder gaan voelen. Je geeft je kind een stevige basis mee en geeft het goede voorbeeld door bewust en vanuit rust en vertrouwen respectvol op te voeden.

Herken je dit?

Voel je je onzeker en heb je het gevoel dat je faalt, terwijl je zo je best doet?

Voel je je eenzaam, alsof je de enige bent en heb je weinig (zelf)vertrouwen?

Lukt het je niet de signalen van je kind te vertalen en erachter te komen wat het je wil vertellen?

Heb je het gevoel dat je maar wat doet, zonder bewust te zijn van jouw gedachten en handelingen?
Voel je dat hoe meer je de controle wil houden, hoe minder dit lukt?
Heb je het gevoel dat je niet mag zeuren, omdat je zelf voor het ouderschap hebt gekozen?
Voel je stress en onrust?
Vind je het lastig om te genieten als ouder?
Voel je dat je niet aan de verwachtingen kan voldoen en dat het nooit goed genoeg is?
Ervaar je de druk van social media en heb je het gevoel dat alles perfect moet zijn?
Wil je het zo graag goed doen, maar weet je niet hoe?

En wil je graag:

Zeker van jezelf zijn en ervaren dat je het goed doet als ouder?

De signalen van je kind kunnen vertalen?
Een respectvolle ouder zijn?
Inzicht in krijgen in jouw gedrag en de invloed daarvan op je kind?
Bewust handelen vanuit vertrouwen, ontspanning en rust?
De controle durven loslaten?
Genieten van het ouderschap?
Opvoeden met (zelf)vertrouwen?
Je eigen grenzen aan kunnen geven en je niet door anderen te laten beïnvloeden?
Praktische tips en adviezen afgestemd op jouw vraag en behoefte?

Wat laat ik jou ervaren?

Ik laat je ervaren hoe jouw houding van invloed is op het gedrag van je kind. Mijn manier jou mee te nemen is ‘learning by doing’. Je krijgt stap voor stap tools aangereikt. Eerst leer je je eigen patronen (h)erkennen en word je je hier bewust van. Uiteindelijk leer je om te kijken naar het gedrag van jouw kind en dit te vertalen naar wat het je eigenlijk wil zeggen.

Het maken van een liefdevolle connectie met je kind is hierbij essentieel. Ik gun het je om deze verbinding te ervaren en ik weet dat je het kan. Jij bent immers als geen ander al verbonden met je kind. Jij weet wat het beste is voor je kind, ook al voelt het niet altijd zo. Wat zou het fijn zijn als je bewust en respectvol vanuit rust en vertrouwen je kind kunt opvoeden. Ik help je hier graag bij. Samen vinden we een manier die het beste bij jou past. Jij bent immers uniek en dat geldt ook voor de band tussen jou en je kind. Je gaat ervaren dat een kind opvoeden heel leuk en vooral heel erg genieten is!

Wat zijn de voordelen van de programma’s?

Voordelen Perfect Parenting Quick Fix:

In een korte tijd meer inzicht in je eigen (onbewuste) patronen.
Net die extra boost waardoor je meer vanuit rust en vertrouwen gaat opvoeden.
De basis van het leren kijken naar je kind op een andere manier.
Praktische tips en adviezen die voor jou werken.

Voordelen  Quality Traject-1 en Quality Traject-2:

Langere begeleiding op maat waardoor je niet alleen meer inzicht krijgt in je eigen (onbewuste) patronen maar deze ook leert doorbreken.
De controle los leren laten en vanuit rust en vertrouwen opvoeden.
Echt een andere kijk krijgen op het gedrag van je kind, dit kunnen vertalen en daardoor ook hier respectvol op kunnen reageren.

Praktische tips en adviezen die voor jou werken voor blijvende verandering.

Extra voordelen bij de trajecten:

Positieve invloed op de verbinding tussen jou en je kind op de lange termijn.
Meer bewustwording van jouw rol als ouder.
Het verkennen van jouw eigen grenzen en leren hoe jij de beste ouder voor je kind kunt zijn.

Het aangaan van een traject is een investering in jezelf, je kind en jullie relatie. Ouder zijn is genieten!
Je maakt de keuze voor de verbinding tussen jou en je kind en dat is een fundament voor het leven.

Wie ben ik?

Ik ben Mique van Gorp en ik ben gespecialiseerd in het coachen, begeleiden en adviseren van kersverse ouders en ouders van jonge kinderen. Ik ben ontwikkelingspsycholoog, opvoeddeskundige en babytolk. Mijn kracht is mijn observatievermogen en ik hoor en voel wat er tussen de regels door gezegd en geschreven wordt.

Dat je als opvoeder een belangrijke taak hebt en van invloed bent op het leven van je kind, kan soms zwaar op je drukken. Want wanneer weet je of je het juiste doet? Niemand die je dat kan vertellen. Het enige wat je kunt bedenken is dat je datgene doet wat jou op dat moment het beste lijkt. Ik gun je dat je (weer) vanuit rust en harmonie kunt luisteren naar je intuïtie en je onderbuikgevoel en dat je hierop kunt vertrouwen, omdat jij als geen ander weet wat goed is voor je kind. Jij bent immers de beste ouder voor jouw kind!

Maar wat wil je kind je nou duidelijk maken??? Het kan je als ouder het gevoel van falen en onzekerheid geven als je niet weet wat je kind je wil vertellen. Mijn missie is het kind een stem te geven en hem/haar te laten ervaren dat het gezien en gehoord wordt. In mijn werk geef ik het kind als het ware een stem door jou als opvoeder uit te leggen waar het gedrag vandaan komt en wat er in het bolletje omgaat. Een kind is veel meer dan het gedrag dat het laat zien. Er schuilen vaak emoties achter waar je je niet altijd bewust van bent.  Ik leer je het gedrag van je kind te lezen en vertalen. Daarnaast geef ik je praktische tips hoe hiermee om te gaan. Dit maakt dat je bewuster en met meer zekerheid en respect je kind zal opvoeden. Je gaat genieten van het ouderschap!

Voel jij dat je wil leren kijken naar je kind en hem/haar het gevoel geven dat je  vanuit dat vertrouwen wil opvoeden en wil je weten of ik je kan helpen? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan. Ik hoop je snel te spreken!

 

“Ik hoor en voel wat er tussen de regels door gezegd en geschreven wordt.”