"Ik hoor jou. Ik zie jou. Ik vertrouw jou."

Gezien en gehoord worden zijn behoeften die ieder mens -groot én klein- nodig heeft. Het maakt dat je het gevoel van erkenning en waardering ervaart en dat je begrepen wordt. Het geeft je (zelf)vertrouwen. Wat je denkt, doet en voelt mag er zijn en doet ertoe. Jíj doet ertoe.

Je wilt je kind graag het gevoel geven dat je het hoort en ziet en de boodschap meegeven “ik vertrouw jou”. Dit is niet altijd makkelijk. Wanneer dingen anders gaan dan je had verwacht en/of als je onzeker bent, kun je zelf het gevoel missen gehoord en gezien te worden. Je hebt het gevoel er alleen voor te staan en dat je de enige bent bij wie het zo gaat. Ik laat je ervaren dat jouw emoties en gedachten er mogen zijn. Samen zorgen we ervoor dat zowel jij als je kind het gevoel hebben gezien en gehoord te worden en dat je vertrouwen hebt. Je leert luisteren naar jezelf zodat je kunt gaan luisteren naar je kind, waardoor jouw boodschap wordt: “Ik hoor jou. Ik zie jou. Ik vertrouw jou.”

Je leert luisteren naar jezelf zodat je kunt gaan luisteren naar je kind, waardoor jouw boodschap wordt: “Ik hoor jou. Ik zie jou. Ik vertrouw jou.”