Reizen

Ik hou van reizen.

Mijn Nederlandse wortels liggen in Azië; daar ben ik geboren en getogen. Ik vind Nederland een heel fijn land, maar diep van binnen voel ik altijd  een drang om weg te gaan. Weg van hier. Het zal het dna zijn: mijn grootouders en ouders reisden ook en woonden ook op verschillende plaatsen in de wereld.

Ik heb een andere manier gevonden om te reizen. Ik verplaats me niet van de ene naar de andere plek, maar blijf in het hier en nu… Fysiek. Mentaal gebeuren er echter hele andere dingen.

Met mijn gedachten reis ik door tijd en ruimte. In mijn hoofd bestaan er geen grenzen. Alles kan en mag en het allerleukste is dat ik alles zelf kan bepalen. Zo was ik gisteren met een groep gelijkgestemden in Las Vegas op de Strip, bij Universal Studio’s en stonden we in het theater. De energie spatte ervanaf en suddert vandaag nog na. Met een goede dosis verbeeldingskracht kom je overal.

Albert Einstein zei het al: “Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrensd.

Kinderen gebruiken van nature hun fantasie en zijn daar ware meesters in. Zij weten niet beter en doen het als vanzelf. In hun magische hoofdjes schuilt een grenzeloze wereld, waarin niets nog iets is en iets nog niets. Ze kunnen zijn waar ze willen zijn en wie of wat ze willen zijn.

Zo besloot mijn dochter (toen 6) op een zondagochtend in haar pyjamaatje zich op te doffen. Ze was ook klaar om naar Las Vegas te gaan. Ik ga morgen weer op reis. Ga je mee?

 

In hun magische hoofdjes schuilt een grenzeloze wereld, waarin niets nog iets is en iets nog niets.